Головна | Реєстрація | ВхідЧетверг, 02 Травня 2024, 19:27

Нижньопокровська гімназія
Старобільської міської ради
Луганської області

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 21
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

14:13
Тижень охорони праці та безпеки життєдіяльності з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

На виконання Указу Президента України від 18.08.2006 N 685/2006 "Про День охорони праці", який в Україні відзначається щорічно 28 квітня, та наказу відділу освіти Старобільської райдержадміністрації від 8 квітня 2019 року       № 133 «Про проведення Тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності з нагоди Всесвітнього дня охорони праці»,  з метою привернення уваги учасників освітнього процесу закладу загальної середньої  освіти до питань дотримання вимог охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки, техніки безпеки та безпеки життєдіяльності в освітньому процесі і побуті в Нижньопокровській ЗОШ І-ІІІ ст. з 22 по 26 квітня 2019 року був проведений Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

    Мета проведення тижня — комплексне розв'язання питань забезпечення безпечних умов навчання і праці учасни­ків навчально-виховного процесу та активізація діяльності навчального закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

     Для проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності було створено організаційну комісію, розроблено план заходів тижня. У ході проведення Тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності всі заплановані заходи виконано.

   Протягом тижня перевірено дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідних інструкцій; ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності з учня­ми, працівниками, журналу; виконання положень розділу з охорони праці колектив­ного договору тощо.

    У ході перевірки виявлено:

- стан приміщень навчального закладу та параметри мікроклімату задовільні, відповідають вимогам гігієни навчання та праці згідно з Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу;

- працівники школи своєчасно проходять медичні огляди;

- внесення записів та оформлення «Листків здоров'я» у журналі обліку навчальних занять здійснюється вчасно;

- електромережа у навчальному закладі встановлена відповідно до вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

- перед початком уроків учителі фізичної культури, трудового навчання, інформатики проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання учнями під час навчально-виховного процесу.

       Під час Тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності було проведено:

1. Зачитано звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні.

2. Оновлено стенд з питань охорони праці.

3. На уроках трудового навчання учні мали можливість почути інформаційні повідомлення «Підліткам про працю».

4. Класні керівники провели бесіди «Здоровий спосіб життя», «Здоров’я – найдорожчий скарб людини», «Безпека вдома і в школі», «Безпечна праця», «Що я роблю для збереження свого життя і здоров’я».

5. Перегляд та обговорення фільмів та відеороликів про безпечну працю та протидію використання дитячої праці.

6. Поширено буклету «Безпека та гігієна праці».

7. Виховні години «28 квітня – Всесвітній день охорони праці».

8. Творчий конкурс для учнів на найкращий твір з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

 На загальношкільній лінійці висвітлювалась тема щодо викоренення причини травматизму та захворювань на роботі, під час навчання і в побуті, як серед працівників так і серед учнів.

   Під час проведення комплексних заходів особлива увага приділялась створенню здорових та безпечних умов праці на кожному робочому і навчальному місці.

Переглядів: 361 | Додав: Профіт | Рейтинг: 0.0/0
За київським часом
Київ
La Strada
Національна дитяча гаряча лінія
Вхід на сайт
QR
Пошук
Лічильник
счетчик посещений
Календар
«  Май 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Важливі посилання

Copyright N-Pokrovka © 2013-2024